21 oktober 2019
20 min.
2 pers.

Simpel, snel en superlekker!

Wat houden we toch van onze Airfryer. Het apparaat is inmiddels niet meer uit de keuken weg te denken. Wie denkt dat de Airfryer alleen goed is als vervanger voor friet en snacks uit de frituur heeft het fout. Het veelzijdige apparaat kan tal van gerechten maken. Waaronder deze heerlijk krokante vis. Super makkelijk om te maken en binnen 20 minuten heb je het op tafel staan!

Een krokante vis als deze maak je gewoon in de Airfryer.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de krokante vis uit de Airfryer:

  • Dep de vis droog met wat keukenpapier en kruid aan beide zijden met zout en peper naar smaak.
  • Voeg de bloem, panko en het ei in drie verschillende ondiepe kommen. Voeg viskruiden toe aan panko en combineer.
  • Werk met visfilet per keer: bedek de vis met bloem, vervolgens in het ei en ten slotte in panko. Druk goed aan om een dikke laag te creëeren.
  • Werk in delen: plaats de vis in de mand van de Airfryer en bak gedurende 10 tot 12 minuten op 200 °C. Draai de vis halverwege om zodat beide zijden goudbruin van kleur worden.
  • Serveer de vis met partjes citroen en de ravigottesaus.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: 7 veelgemaakte fouten bij het gebruiken van de Airfryer

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Delish | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 2 stukken kabeljauwfilet
  • Zout en peper naar smaak
  • 65 gram bloem
  • 1 groot ei
  • 300 gram paneermeel/panko
  • 1 eetlepel viskruiden
  • 1 citroen, in kwarten ter garnering
  • Ravigottesaus bij de servering