Deze fouten worden vaak gemaakt met de Airfryer

Heb jij ook een Airfryer in huis? Het kleine, compacte oventje is ideaal om snacks als patat en bitterballen in te bakken, zonder de olie uit de frituurpan. Minder olie, maar toch lekkere, knapperige snacks. Ook kun je er tal van gezonde dingen in bereiden, zoals spruitjes met zoet-pittige saus, of heerlijke krokante garnalen. Omdat de Airfryer nog een relatief nieuw apparaat is, weet nog niet iedereen hoe ze er mee om moeten springen. Daarom zien we deze zeven fouten vaak voorkomen.

Brand je vingers niet aan deze fouten.

1. Niet genoeg ruimte

Hoewel de Airfryer redelijk compact is, neemt hij alsnog ruimte in beslag op je aanrecht. Daarom proberen veel mensen hem in een hoekje te stoppen, om zo min mogelijk ruimte in te nemen. Dit is ook waar men de fout in gaat! De Airfryer gebruikt een constante luchtstroom om het eten knapperig te maken. Staat de Airfryer in een hoekje gedrukt, dan kan de lucht er niet goed in en uit, met slappe frieten als gevolg. Onze tip: ruim de Airfryer op wanneer je hem niet gebruikt, maar zet hem in het midden van het aanrecht of een andere stabiele ondergrond met genoeg ruime eromheen als je daadwerkelijk gaat bakken.

2. Niet genoeg schoonmaken

We zijn liever lui dan moe, dat is ook een van de redenen waarom we de Airfryer überhaupt gebruiken! Toch is het belangrijk om de Airfryer regelmatig schoon te maken. Als je alleen iets hebt opgewarmd, volstaat een nat doekje als het apparaat is afgekoeld. Heb je er echt iets vets in gebakken, was de bak en het mandje van de Airfryer dan in warm water met afwasmiddel. Het apparaat wordt namelijk ongemerkt vies, waardoor je eten naar oude olie gaat smaken.

3. Niet voorverwarmen

De meeste Airfryers worden heel snel warm, maar dat betekent niet dat je je eten er maar gewoon meteen in kunt gooien. Haastige spoed is zelden goed, want hierdoor wordt je eten écht minder lekker. Wacht daarom gewoon even een paar minuten tot het apparaat op temperatuur is. Dit duurt, afhankelijk van je model, tien tot vijftien minuten. Een niet-voorverwarmde Airfryer zal je eten eerder stomen dan frituren en daar zit je niet op te wachten, natuurlijk.

Lees de andere vier fouten op de volgende pagina.

Pagina 1/2