Buikgriep? Deze vijf dingen kun je het beste eten en drinken

Er zijn vijf voedingsmiddelen die de klachten van buikgriep verminderen

Een buikgriepje ligt rond deze tijd van het jaar op de loer. Zonder dat je het in de gaten hebt raak je besmet en kan je soms wel dagen lamlendig op de bank liggen. Eten en drinken is wel het laatste waar je behoefte aan hebt. Maak daarom de voedingsstoffen die je nog wel binnenkrijgt de moeite waard. Deze vijf dingen helpen je er namelijk zo weer bovenop!

Zeg maar dag tegen die vervelende buikgriep.

1. Hydrateren

Als je last hebt van buikgriep verlies je veel vocht. Om uitdroging te voorkomen dien je voldoende te drinken om gehydrateerd te blijven. Veel water drinken is daarom de beste oplossing. Drink je liever iets anders? Drink dan thee of bouillon om op deze manier voldoende vocht binnen te krijgen.

2. Gember

Gember werkt perfect om misselijkheid tegen te gaan. Het perfecte drankje om te drinken als je bij een buikgriepje ook last hebt van misselijkheid is Ginger Ale. Het neutraliseert de maag en helpt je om het misselijke gevoel tegen te gaan. Is Ginger Ale iets te sterk voor je? Trek dan een thee van stukjes gember of kauw af en toe op een rauw stukje gember.

3. Wit brood of witte rijst

Licht verteerbare etenswaren helpen bij buikkrampen en brandend maagzuur. Eten dat hier uitermate geschikt voor is, is witbrood of witte rijst. Beide etenswaren hebben een licht constiperend effect. Voeg wat gekookte groenten toe aan de witte rijst om voldoende vitamine en mineralen binnen te krijgen. Heb je het idee dat het aan de beterende hand is? Eet dan ook af en toe een kommetje yoghurt om de darmflora te herstellen.

4. Soep

Het is voor de hand liggend, maar soep kan echt je beste vriend zijn als je een buikgriepje hebt. Hiermee houd je je vochtbalans op peil en krijg je de nodige voedingsstoffen binnen. Om je maag niet van slag te maken, kun je het beste zo min mogelijk kruiden toevoegen aan de soep. Een heldere, lichte soep als groentesoep werkt het best tegen buikgriep.

5. Vermijden

Er zijn ook etenswaren die je het beste kunt vermijden als je last hebt van een buikgriepje. Voeding met veel vezels als bruin brood, volkorenrijst, fruit en bonen irriteren de maag meer en meer. Daarnaast is het eten van voeding waar veel vet in zit ook een slecht idee. Het spijsverteringskanaal kan hierdoor nog meer geïrriteerd raken.

Lees ook: 5x Gordon Ramsays beste kooktips waar je ook écht wat aan hebt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Elle Eten | Beeld: Pixabay