Naomi

Krab is lekker én gezond!

Vroeger stond krab op het lijstje van de guilty pleasures, omdat het zou zorgen voor een hoger cholesterol. Dit blijk helemaal niet zo te zijn. Krab beïnvloedt het choilesterol (dit is geen typfout) en niet het cholesterol. Nu blijkt zelfs dat krab veel bevat van het goede HDL-cholesterol. Deze vorm van cholesterol bestrijdt de slechte vorm van cholesterol. Krab eten is dus helemaal niet zo slecht als men dacht en met deze krabkoekjes lust iedereen het!

Je hebt ze binnen no-time in elkaar geflanst.

Wat heb je nodig? (voor 10 krabkoekjes)

  • 3 lente-uien
  • een half bosje peterselie
  • 750 gram krab
  • 300 gram aardappelpuree
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 grote ei
  • bloem, om te bestuiven
  • zeezout en peper
  • olijfolie
  • remoulade of ravigotesaus

Wat moet je doen?

  • Snipper de lente-uien fijn en klop het ei los met een vork.
  • Meng het krabvlees met de aardappelpuree, ui, peterselie, peper, cayennepeper en ei in een grote schaal en breng op smaak met een beetje zeezout.
  • Koel dit mengsel 30 minuten in de koelkast.  Vorm er vervolgens koekjes van ongeveer 6 centimeter doorsnede van.
  • Bestuif de koekjes met wat bloem en bak ze in een laagje olijfolie in 5 minuten op elke kant.
  • Serveer met een saus naar keuze.

Bekijk ook: Vislucht in huis na het koken? Met deze truc niet meer!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jamieoliver | Beeld: Pxhere