Christel

In nog geen vijf minuten ruikt je huis weer heerlijk

Wij kunnen ontzettend genieten van een gebakken visje, heerlijk met een remouladesaus of met wat patatjes, of allebei. Hoewel je tijdens het eten geniet van de vis en de daarbij behorende geur, komt die visgeur je na het eten de neus uit. Gelukkig is er een manier om makkelijk van die geur af te komen. 

Hoe je een vis ook klaarmaakt, er blijft altijd een penetrante geur in de keuken hangen.

Nare geur 
Wanneer je na het eten bomvol zit, omdat je voor een tweede keer hebt opgeschept, wil je niets liever dan uitbuiken op de bank. Helaas kan de visgeur die nog in je huis hangt die pret behoorlijk verzieken. Geen zorgen, want met deze truc kom je er zo vanaf! 

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul daarna een ovenbestendig schaaltje met een laagje vanillesuiker en schuif deze vervolgens in de hete oven. Laat het schaaltje er ongeveer vijf minuten instaan. De vislucht is binnen no-time verdwenen en bovendien ruikt je huis heerlijke naar vanillesuiker. 
  • Was daarnaast de borden na het tafelen direct af. Heb je hier geen tijd voor, omdat je veel eters hebt uitgenodigd bijvoorbeeld? Laat de borden en het bestek dan weken in een sopje. Let op dat er geen restjes eten in de gootsteen blijven liggen, ook dat kan een ongewenste geur verspreiden.
  • Ook altijd lekker na het eten: zet een bakkie koffie. Koffiebonen malen is een makkelijke manier om je huis aangenaam te laten ruiken, net als het bakken van een appeltaart. Dit elimineert de ongewenste kookluchtjes en je hebt ook nog iets lekkers op tafel staan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay