Naomi

Het is makkelijker dan je denkt

Het aardappelseizoen is nu echt weer aangebroken. Doordat het buiten zo koud is verlangen we massaal naar een lekkere warme en goed vullende maaltijd. De perfecte aardappelpuree is daarbij cruciaal. Alleen dan kan je echt genieten van een lekker stamppot. 

Het geheim van de perfecte aardappelpuree is…de aardappel!

Luchtige puree

Voor een kloppende aardappelpuree moet je vooral goed gaan kijken naar de beste aardappel voor de puree die je wilt. Wil je bijvoorbeeld een luchtige puree, dan kan je het beste kiezen voor de Katahdin aardappel. Deze aardappel heeft een stevige textuur en daardoor kan je er heel goed mee roeren en kloppen en dat zorgt voor extra luchtigheid.

Romige puree

Als je liever een puree hebt die lekker romig is dan kan je beter kiezen voor de aardappel genaamd Yukon Gold. Deze soort is van zichzelf al heel boterachtig en daardoor kan je er heel gemakkelijk een hele romige puree van maken, zonder extra room toe te voegen.

Stevige puree

Wanneer je niet houdt van dat luchtige en romige in een puree, maar juist een graag een stevige aardappelpuree op je bord wil hebben kan je het beste kiezen voor de Red Bliss aardappel. Deze zal nooit helemaal in een crème veranderen. Ideaal voor de prakkers onder ons. Maak ook eens deze gezonde aardappelpuree!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pixabay