Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 1 geroosterde paprika (uit pot), in stukken gesneden
  • 150 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • een halve paprika, in stukken gesneden
  • een halve rode ui, in stukken gesneden
  • ongeveer 100 gram Kalamata olijven, in stukken gesneden
  • ongeveer 100 gram groene olijven, in stukken gesneden
  • 2 eetlepels kappertjes
  • verse peterselie
  • verse basilicum
  • 1 wortel, geraspt
  • een halve komkommer, geschild en in stukken gesneden
  • een half chilipepertje
  • (gemarineerde) artisjokharten
  • 30 milliliter rodewijnazijn (voor de dressing)
  • 30 milliliter olijfolie (voor de dressing)
  • 1 teen knoflook, geperst of klein gesneden (voor de dressing)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (voor de dressing)
  • 20 gram Parmezaanse kaas (voor de dressing)
  • zout, naar smaak (voor de dressing)
6 min.
4 pers.

Deze koolhydraatarme pastasalade bevat geen pasta

Wil je graag afvallen of volg je om een andere reden een koolhydraatarm dieet, dan is dit een ideaal recept. Deze goedgevulde, koolhydraatarme pastasalade is perfect voor een warme zomerdag. Het is geen moeilijk recept en je kunt het geheel naar eigen smaak aanpassen, want je kunt variëren met de overige ingrediënten die je toevoegt. 

Durf jij van traditionele pasta af te stappen?

Zo doe je het:

  • Vul een grote pan met water, voeg een grote snuf zout toe en breng het aan de kook. Pulseer de bloemkool (in delen) met de keukenmachine totdat het fijngehakt is. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan een mes en hak de bloemkool fijn.
  • Doe de gehakte bloemkool in het kokende water en kook het zo’n 3 minuten. Giet het af en spoel de bloemkool af met koud water. Knijp erin om al het overige water weg te halen. Doe de bloemkool in een grote kom.
  • Voeg alle andere, gesneden ingrediënten toe en meng het voorzichtig. Strooi er een beetje zout overheen, naar smaak.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen in een maatbeker. Giet het over je salade en meng voorzichtig.

Aanpassingen

Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten. Voeg simpelweg de groente toe die jij lekker vindt of kies ervoor om ook vlees of vis toe te voegen. Je hoeft je dus niet aan deze ingrediëntenlijst te houden! Zolang je de bloemkool als basis neemt kun je het recept volledig naar smaak aanpassen. Veel kookplezier!

Lees ook: Deze Italiaanse bruschetta’s met carpaccio zijn het ideale hapje voor een feestje!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 1 geroosterde paprika (uit pot), in stukken gesneden
  • 150 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • een halve paprika, in stukken gesneden
  • een halve rode ui, in stukken gesneden
  • ongeveer 100 gram Kalamata olijven, in stukken gesneden
  • ongeveer 100 gram groene olijven, in stukken gesneden
  • 2 eetlepels kappertjes
  • verse peterselie
  • verse basilicum
  • 1 wortel, geraspt
  • een halve komkommer, geschild en in stukken gesneden
  • een half chilipepertje
  • (gemarineerde) artisjokharten
  • 30 milliliter rodewijnazijn (voor de dressing)
  • 30 milliliter olijfolie (voor de dressing)
  • 1 teen knoflook, geperst of klein gesneden (voor de dressing)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (voor de dressing)
  • 20 gram Parmezaanse kaas (voor de dressing)
  • zout, naar smaak (voor de dressing)