Tjitske

Deze kookhacks maken je leven een stuk makkelijker

Wij zijn dol op handige trucjes voor in de keuken, alles wat het koken een stukje makkelijker maakt! Want ja, we zijn dol op koken, maar sommige klusjes zijn gewoon onhandig en tijdrovend. Deze kookhacks zorgen ervoor dat je gerechten een stuk sneller klaar zijn. Van veel van deze trucs wilden we dat we ze veel eerder kenden!

Het kan zo makkelijk zijn.

1. Eieren pellen

Eieren pellen veel gedoe? Met dit trucje niet meer! Vul een glazen pot of glas voor de helft met water. Doe je ei of eieren erbij en sluit het glas af met een deksel of je hand. Schud een paar tellen goed en haal dan het ei eruit. Je zult dien dat je de eierschaal zo van het ei af kunt laten glijden. Deze truc werkt ook bij meerder eieren tegelijk, handig!

2. Eieren pellen 2

Vind je de vorige truc ook niet zo handig? Misschien is dit dan de ei-pel-truc voor jou. Sla met de bovenkant en de onderkant van het ei tegen je werkblad. Rol daarna met je platte hand het ei krachtig over het werkblad. Je zult zien dat schaal loskomt en zich gemakkelijk laat verwijderen. Een ander optie is om het ei met een scherp mes in de lengte doormidden te snijden en met een lepel het ei uit de schaal te halen.

3. Knoflook

De volgende kookhack voorkomt veel ellende en stinkende vingers. Ook hierbij heb je alleen een glazen pot nodig. Doe de knoflookbol in zijn geheel in de glazen pot en draai het deksel erop. Schud een paar tellen flink en je ziet dat de knoflooktenen los zitten en vellen er vanaf komen. Haal de vellen weg en doe de knoflooktenen opnieuw in de pot. Schud weer hard heen en weer om de rest van de velletjes te verwijderen. Na zo’n 30 seconden zullen alle velletjes los gekomen zijn. Jij hoeft niet meer met je nagels te prutsen, scheelt veel gedoe!

4. Kiwi en mango schillen

Kiwi’s eten we meestal door ze doormidden te snijden en met een lepel te eten. Maar wat als je kiwi door een fruitsalade wilt eten? Pak simpelweg een glas en een mes. Halveer de kiwi met het mes in de lengte doormidden. Duw dan met het glas de kiwi uit zijn schilletje. Hetzelfde geldt voor een mango. Snijd de zijkant van een mango af en duw met het glas de mango uit zijn schil. Dit is veel makkelijker dan de mango schillen met een mesje!

Wil je meer kookhacks leren, zoals waarom je een naald in een banaan moet steken en hoe je aardappelen het makkelijkst schilt? Lees dan verder op de volgende pagina. Wil je de kookhacks in hun werk zien? Klik dan door voor de video!


Pagina 1/3