90 min.
8 pers.

Een heerlijke traktatie gemaakt van Tuc-koekjes!

Heb je een een traktatie nodig? Deze overheerlijke zoet-zoute traktatie smelt op je tong en is overheerlijk. Je maakt ‘m met Tuc-koekjes en hebt het binnen een half uurtje klaar. Lekker hoeft niet moeilijk te zijn…

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de Tuc-koekjes naast elkaar.
  • Zet nu een pan op laag vuur. Doe hier de boter in en laat dit smelten. Voeg nu de suiker toe en laat dit goed oplossen door te roeren. Laat dit nu zacht koken voor vijf minuten, terwijl je blijft roeren.
  • Haal de pan van het vuur en giet het toffee mengsel over de Tuc-koekjes. Smeer het uit met een spatel.
  • Doe de bakplaat nu in de oven voor 5 minuten en laat het daarna afkoelen.
  • Smelt, terwijl je wacht, de chocolade au bain marie en sla de M&Ms plat.
  • Giet de chocolade nu over de toffee laag en sprenkel hier de M&Ms overheen.
  • Smelt eventueel ook nog wat witte chocolade en sprenkel dit over het geheel voor een vrolijk uiterlijk.
  • Laat het uitharden in de koelkast voor een uur en breek je koekjes dan in stukjes.

Lees ook: Zo maak je een ijskoude snack waar geen extra suiker aan is toegevoegd

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Warren Nash | Beeld: videostill Warren Nash

Ingrediënten
  • 150 gram Tuc-koekjes
  • 225 gram boter
  • 220 gram lichtbruine suiker
  • 240 gram pure chocolade
  • 20 gram witte chocolade
  • 60 gram M&Ms