Ingrediënten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 700 gram broccoli, gesneden in kleine roosjes
  • 25 gram wortel, geraspt
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 400 gram cheddarkaas, geraspt
  • 200 milliliter slagroom
  • 100 gram Philadelphia roomkaas
30 min.
8 pers.

Je zet deze soep binnen een half uur op tafel

Alle soepliefhebbers verzamelen: we hebben een recept waar we je héél blij mee maken. Deze koolhydraatarme soep bevat alle nodige kwaliteiten. Hij is romig, bevat veel groenten én past binnen een koolhydraatarm dieet. Wedden dat het water je in de mond loopt? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de broccoli-kaassoep:

  • Doe de kippenbouillon, broccoli en wortel in een grote soeppan. Breng dit aan de kook, zet het vuur vervolgens wat lager en laat de boel doorpruttelen tot de broccoli zacht is. Dit duurt ± 7 minuten duren. Voeg vervolgens de knoflook- en uienpoeder toe.
  • Roer de geraspte cheddarkaas in kleine hoeveelheden door de soep. Roer tussentijds goed door. Bewaar een klein beetje kaas voor de topping.
  • Terwijl je goed blijft roeren in de soep, voeg je de slagroom en Philadelphia toe.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe en top de soep af met een handje cheddarkaas.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Gevulde kipfilets met kaas en cajunkruiden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Low Carb Recipes with Jennifer | Beeld: Videostill YouTube 

Ingrediënten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 700 gram broccoli, gesneden in kleine roosjes
  • 25 gram wortel, geraspt
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 400 gram cheddarkaas, geraspt
  • 200 milliliter slagroom
  • 100 gram Philadelphia roomkaas