Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 170 gram Digestive-koekjes, gemalen
  • 110 gram amandelschaafsel
  • 100 gram suiker
  • 55 gram boter, gesmolten
  • 2 eetlepels karamelsaus
  • Voor de cheesecake:
  • 450 gram witte chocolade, gehakt
  • 225 gram roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel vanille extract
  • Voor de topping:
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 60 milliliter water
  • 125 gram blauwe bessen
  • 2 theelepels citroensap
Roos
20 + 60 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 170 gram Digestive-koekjes, gemalen
  • 110 gram amandelschaafsel
  • 100 gram suiker
  • 55 gram boter, gesmolten
  • 2 eetlepels karamelsaus
  • Voor de cheesecake:
  • 450 gram witte chocolade, gehakt
  • 225 gram roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel vanille extract
  • Voor de topping:
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 60 milliliter water
  • 125 gram blauwe bessen
  • 2 theelepels citroensap

Deze taart smaakt net zo goed als hij eruit ziet

Deze cheesecake met witte chocolade en blauwe bessen is niet alleen een lust voor het oog. De blauwe bes en witte chocolade gaan zo lekker samen, dat je het liefst nog een stukje afsnijdt. Dus, voor de eerstvolgende verjaardag steek jij je handen uit de mouwen en staat deze cheesecake binnen no-time op tafel. Succes! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 135 °C.
  • Mix de Digestive-koekjes, suiker en amandelschaafsel in een keukenmachine. Voeg vervolgens de gesmolten boter en karamelsaus toe. Roer goed door. Druk vervolgens met je handen het koekmengsel in de springvorm.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie in een kommetje boven een pan met heet water.
  • In een kom mix je de roomkaas en suiker met elkaar. Klop 4 eieren in een kommetje los en giet dit vervolgens bij de roomkaas. Voeg een voor een de eidooiers bij de roomkaas. Blijf intussen mixen. Voeg vervolgens de bloem, vanille extract en de gesmolten chocolade toe.
  • Giet het mengsel op de bodem in de springvorm. Bak voor ± 1 uur. Zet vervolgens de oven uit en de ovendeur op een kiertje. Laat de cheesecake tot kamertemperatuur afkoelen. Dek de cheesecake vervolgens af met folie en zet een nacht in de koelkast.
  • Voor de topping voeg je de suiker, maïzena, water en blauwe bessen in een steelpan. Breng dit al roerend aan de kook en laat ± 10 minuten doorkoken.
  • Giet het mengsel via een vergiet in een kommetje. Het overgebleven sap breng je op smaak met citroensap. Bedek vervolgens de taart met het sap en de blauwe bessen.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Gezonde cheesecake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Allrecipes | Beeld: Unsplash