Er komt geen magnetron aan te pas

Ben jij van plan een lekker baksel in elkaar te draaien? Dan is de kans groot dat je boter op kamertemperatuur moet zijn. Wanneer je de boter in de koelkast hebt bewaard, dan zit er niets anders op dan de boter op eigen houtje op kamertemperatuur te brengen. Kies hierbij niet voor de magnetron, maar gebruik een deegroller. 

Boter op kamertemperatuur

Voor de meeste recepten dient de boter op kamertemperatuur te zijn, zodat de ingrediënten zich beter kunnen mengen. Een klont ijskoude boter uit de koelkast gaat dan niet werken, maar een bakje met gesmolten boter – uit de magnetron – is ook niet handig. Gelukkig is er een andere manier om die klont boter zacht te krijgen.

Pak een deegroller

Voor deze manier heb je een deegroller en plastic folie nodig. Vouw het plastic folie om de klont boter heen. Sla vervolgens met de deegroller op de boter, tot de boel plat is. Draai om en sla nogmaals op de boter. Haal de folie van de boter, vouw de boter dubbel en bedek vervolgens weer met folie. Opnieuw sla je de klont plat met de deegroller. Verwijder vervolgens de folie en voilà: het bakken kan beginnen!

Klaar in 15 minuten: Kipfilets met knoflookboter

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay