15 min + 30 min oventijd min.
6 pers.

Dit ‘witbrood’ is razend populair op internet

Minder koolhydraten eten, maar niet zonder je witte boterhammetje hoeven? Kan gewoon! Dit recept maakt gebruik van slechts drie ingrediënten om lekker broodjes te bakken, die je vervolgens kunt beleggen als je reguliere boterham. Of gebruik het als basis voor een koolhydraatarme pizza. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wijnsteenpoeder

Een van de drie ingrediënten is wijnsteenbakpoeder. Dit staat misschien niet bij iedereen standaard in het keukenkastje, maar in Nederland is het steeds makkelijker te krijgen. In grotere supermarkten (bij de bak- of bij de biologische afdeling) en in natuurwinkels kun je hoogstwaarschijnlijk wel een potje vinden.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 150°C. Splits de twee eieren in twee kommen, zodat je een kom met de eiwitten en een kom met de eidooiers hebt.
  • Voeg de wijnsteenpoeder toe aan de eiwitten en klop op tot stevige pieken.
  • Voeg vervolgens de roomkaas of Griekse yoghurt toe aan de eidooiers en roer goed door.
  • Meng de helft van het eiwitmengsel door het eidooiermengsel. Roer door totdat het net is gemengd. Voeg dan de andere helft toe en meng alles goed.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een opscheplepel zes klodders beslag op de bakplaat. Maak hiervan met een spatel platte cirkels van ongeveer 1 centimeter dik.
  • Bak circa 30 minuten in de oven. De broodjes moeten dan goudbruin kleuren.
  • Laat minstens 1 uur afkoelen voordat je ze belegt. Eet smakelijk!

Ook lekker: Koolhydraatarme pizza

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 1/8 theelepel wijnsteenpoeder
  • 3 eetlepels zachte roomkaas of Griekse yoghurt