Ingrediënten
  • Voor de cakelaag:
  • 110 gram olie
  • 135 gram crème fraîche
  • 300 gram suiker
  • 3 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel kokosextract
  • 225 milliliter kokosmelk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 1/2 theelepel zout
  • 295 gram bloem
  • 200 gram ananasstukjes met sap
  • 70 gram geraspte kokos
  • Voor de ananaspudding:
  • 250 gram ananasstukjes met sap
  • 0,5 liter melk (of volgens aanwijzingen puddingverpakking)
  • 1 zakje kloppudding vanille
  • Voor de kokosfrosting:
  • 250 gram roomkaas, zoals mascarpone of MonChou
  • 110 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel kokosextract
  • 480 gram poedersuiker
  • 1 snufje zout
Marlieke
60 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • Voor de cakelaag:
  • 110 gram olie
  • 135 gram crème fraîche
  • 300 gram suiker
  • 3 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel kokosextract
  • 225 milliliter kokosmelk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 1/2 theelepel zout
  • 295 gram bloem
  • 200 gram ananasstukjes met sap
  • 70 gram geraspte kokos
  • Voor de ananaspudding:
  • 250 gram ananasstukjes met sap
  • 0,5 liter melk (of volgens aanwijzingen puddingverpakking)
  • 1 zakje kloppudding vanille
  • Voor de kokosfrosting:
  • 250 gram roomkaas, zoals mascarpone of MonChou
  • 110 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel kokosextract
  • 480 gram poedersuiker
  • 1 snufje zout

De tropische smaken van piña colada komen terug in deze romige laagjestaart

Kokos en ananas gaan perfect samen in een piña colada cocktail, maar ook in deze tropische taart is het een goede combi. De lagen van deze prachtige taart bestaan uit zachte cake, luchtige ananaspudding en een romige kokosfrosting. Het vergt wat voorbereiding, maar daarmee zet je wel een waar spektakelstuk op tafel. En lekker dat-ie is! Perfect dus voor een zomers feestje.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de kokos-ananastaart:

  • Maak eerst de cakelaag. Verwarm hiervoor de oven op 175°C en vet drie bakvormen van 20 cm doorsnee in. Heb je maar een bakvorm van dit formaat? Gebruik deze dan drie keer en maak ‘m tussendoor schoon.
  • Meng in een grote kom de olie, crème fraîche en de suiker. Roer door en voeg vervolgens de eieren, vanille, kokosextract en kokosmelk toe. Meng tot een glad geheel.
  • Voeg daarna de bakpoeder, baksoda en het snufje zout toe. Meng en voeg dan beetje bij beetje de bloem toe aan het beslag.
  • Roer voorzichtig de ananas en kokos door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de drie bakvormen, of houd twee keer 1/3 achterwege om de cakes in meerdere rondes te bakken. Bak de cake 18-20 minuten. Test of de cake gaar is door een tandenstoker in het midden te prikken. Deze moet er weer schoon uit komen.
  • Laat de cake 20 minuten afkoelen in de bakvorm en vervolgens op een rooster.
  • Bereid ondertussen de ananasvulling. Plet hiervoor de ananas en het sap en meng dit met de melk en de puddingmix. Laat opstijven.
  • Maak dan de kokosfrosting. Klop in een grote kom de roomkaas los met een elektrische mixer. Voeg dan de boter toe en klop op hoge snelheid tot een gladde massa.
  • Voeg aan het roomkaasmengsel de vanille, het kokosextract en een snufje zout toe. Meng alles goed.
  • Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Roer goed na elke toevoeging.
  • Nu is het tijd om de cake samen te stellen. Begin met een cakelaag en smeer hier de helft van de ananaspudding overheen. Laat wat ruimte over aan de randjes. Leg dan de tweede cakelaag bovenop de puddinglaag. Verspreid hier overheen de andere helft van de ananaspudding. Plaats tot slot de derde cakelaag bovenop. Smeer dan de kokosfrosting over de bovenkant en zijkanten van de taart.
  • De cake wordt steviger en makkelijker te snijden als je hem nog 4-6 uur in de koelkast zet.
  • Smullen maar!

Ook lekker: Thaise poffertjes met kokos en rijst

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Recipe Rebel | Beeld: Videostill