Ingrediënten
  • Voor de taart:
  • 240 gram bloem
  • 75 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram suiker
  • 120 milliliter warme koffie
  • 120 gram bruine suiker
  • 180 gram zonnebloemolie
  • 120 milliliter crème fraîche
  • Voor de ganache:
  • 320 gram chocolate chips of gehakte pure chocolade
  • 240 milliliter slagroom
  • Gekleurde sprinkles, ter decoratie
120 min.
10 pers.

Deze chocoladetaart is op zichzelf al een feestje waard

Een prachtige taart en een sterke chocoladesmaak, dat lijken ons al genoeg redenen om meteen de keuken in te duiken. Maar om het allemaal nóg beter te maken, is deze verjaardagstaart ook nog eens eenvoudig te bereiden. Heb jij binnenkort iets te vieren? Dan mag deze choco-taart niet ontbreken op het feest.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de taart:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet twee bakvormen van 23 cm doorsnede in en bedek de bodem met bakpapier. Heb je maar één bakvorm van dit formaat? Bak dan achtereenvolgens de twee lagen cake.
  • Meng in een grote kom de bloem, cacaopoeder, baksoda en een snufje zout. Meng in een andere kom de warme koffie en suiker en roer totdat de suiker is opgelost. Voeg dan de olie en crème fraîche toe.
  • Giet het koffiemengsel in de kom met droge ingrediënten. Roer alles goed door totdat het net is gemengd.
  • Verdeel het beslag over de twee bakvormen, of houd de helft achterwege voor de volgende ronde als je met één vorm werkt. Bak de cakes 20 tot 22 minuten. Laat 15 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.
  • Bereid de ganache. Doe hiervoor de chocolate chips in een hittebestendige kom. Verwarm de slagroom in een pannetje op halfhoog vuur totdat het lichtjes begint te borrelen. Zet dan het vuur uit en giet de room over de chocolate chips. Laat 1 minuut staan en roer vervolgens de smeltende chocolade tot je een glad mengsel hebt. Laat de ganache afkoelen en indikken. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Klop de ganache met een mixer nog dikker en luchtiger in ongeveer 5 – 10 minuten.
  • Leg een cakelaag op een bord en smeer hier de helft van de ganache overheen. Plaats dan de tweede cakelaag bovenop en verspreid hierover de rest van de ganache. Bestrooi eventueel met gekleurde taartversiering.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Kokos-ananastaart

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • Voor de taart:
  • 240 gram bloem
  • 75 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram suiker
  • 120 milliliter warme koffie
  • 120 gram bruine suiker
  • 180 gram zonnebloemolie
  • 120 milliliter crème fraîche
  • Voor de ganache:
  • 320 gram chocolate chips of gehakte pure chocolade
  • 240 milliliter slagroom
  • Gekleurde sprinkles, ter decoratie