17 augustus 2020

Een tompouce-ijskoffie kon natuurlijk niet lang uitblijven

Van ijskoffie met een smaakje kijkt niemand meer vreemd op, maar HEMA weet tóch weer een bijzondere twist aan dit zomerse drankje te geven. Sinds kort staan er namelijk drie bijzondere (en mierzoete) smaken op het menu van de HEMA-restaurants. Welke is jouw favoriet?

Nieuwe smaken

IJskoffie is niet alleen een verkoelende variant van je dagelijkse bakkie pleur. Inmiddels is het koude drankje niet meer compleet zonder toef slagroom en een flinke scheut siroop met smaakjes als witte chocolade, hazelnoot of vanille. Toch is er altijd ruimte voor vernieuwing: HEMA weet deze zomer een andere draai te geven aan de populaire koude koffies. Onder andere de welbekende tompouce komt terug in de ijskoffie van de winkelketen.

Zoet, zoeter, zoetst

Wie een van de nieuwe smaakjes wil proberen, moet wel een zoetekauw zijn. De variaties die HEMA op de kaart heeft gezet zijn namelijk aardbei, stroopwafel en dus tompouce. Elke soort heeft zo zijn eigen toepasselijke toppings. Bij de stoopwafelvariant mogen mini-stroopwafels en karamelsaus niet ontbreken. De aardbeien-ijskoffie is versierd met verse aardbeien en een scheut aardbeiensiroop. Voor de tompouce-ijskoffie haalt HEMA alles uit de kast, want daarbij krijg je een tompouce-donut, discodip én twee tompouce-spekjes in je drankje.

Gestilde trek

De ijskoffies zijn verkrijgbaar bij de restaurants en take-aways van de grotere HEMA-vestigingen. In het restaurant van de winkelketen ben je €3,75 kwijt voor een mierzoete ijskoffie, maar als we de reviews mogen geloven is je trek daar wel even mee gestild. Wij zijn heel benieuwd hoe de klassieke HEMA-tompouce smaakt in ijskoffievorm, maar zijn vooral heel blij dat ze de rookworst deze keer over hebben geslagen… Welke smaak zou jij graag proberen?

Lees ook: Romige ijskoffie met Licor 43

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: HEMA, Favorflav | Beeld: Unsplash