Kun jij raden wat het is?

Koekjesdeeg eten is momenteel een heuse trend. Men vindt het erg lekker om zich tegoed te doen aan lekker koekjesdeeg en fabrikanten spelen hier handig op in door dingen met koekjesdeeg op de markt te brengen. Je hoeft het echter helemaal niet per se te kopen, je kunt namelijk zelf ook een heerlijke koekjesdeeg-cheesecake maken.

Deze cheesecake is smeuïg en smaakt heerlijk. Het is echter anders gemaakt dan je misschien denkt. Er is namelijk geen roomkaas gebruikt om dit gebakje te maken, maar… noten!

Dit heb je nodig voor de bodem:

  • 75 gram walnoten
  • 70 gram amandelen
  • 170 gram dadels
  • halve theelepel vanille-extract
  • snufje zout

Dit heb je nodig voor het koekjesdeeg:

  • 95 gram bloem
  • 60 milliliter kokosolie, gesmolten
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 85 gram chocoladesnippers

Dit heb je nodig voor de cheesecakevulling:

  • 325 gram cashewnoten
  • 110 gram ahornsiroop
  • 60 milliter kokosolie, gesmolten
  • 60 milliliter citroensap
  • 2 eetlepels vanille-extract

Zo maak je het:

  • Laat de cashewnoten een avond van tevoren weken.
  • Maak eerst de korst. Doe hiervoor alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een kleverig geheel ontstaat. Voeg wat water toe indien het malen niet zo soepel verloopt.
  • Bekleed een bakblik van 18 centimeter met bakpapier en verdeel het vermalen mengsel over het bakblik en druk goed aan.
  • Maak daarna het koekjesdeeg. Doe de bloem, kokosolie, ahornsiroop, vanille-extract en zout in een kom en roer tot een deeg ontstaat. Voeg de chocoladesnippers toe en roer dit door het beslag. Dek dit daarna af en zet het in de koelkast.
  • Maak nu de cheesecakevulling. Laat de cashewnoten uitlekken en doe ze in een keukenmachine samen met de ahornsiroop, kokosolie, citroensap en vanille-extract. Zet de keukenmachine aan tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd en de cashews volledig geplet zijn.
  • Haal het koekjesdeeg uit de koelkast en vorm hier balletjes van 1 centimeter van. Verdeel een handje balletjes over de bodem van het bakblik bovenop de korst. Schenk daarna de cashewvulling in het bakblik. Dek het bakblik af en zet het twee uur in de koelkast.
  • Haal de taart uit de koelkast en verdeel daarna de rest van de koekjesdeegballetjes over de taart.

Lees ook: Deze heerlijke cheesecakerolletjes met kaneel heb je zo gemaakt!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty