Wat een smakelijk idee!

Een bijgerecht verzinnen kan soms best lastig zijn. De smaken moeten immers kloppen bij het hoofdgerecht. Als je de volgende keer op zoek bent naar een smakelijke toevoeging op het bord, hebben wij een goede tip voor je: bieten uit de airfryer. 

Lekker knapperig

Net als friet en spruiten, smaken bieten uit de airfryer ook heerlijk. Als je normaal gesproken bieten gaat roosteren in de oven, ben je een hele tijd bezig om ze echt lekker knapperig te krijgen. De airfryer doet hetzelfde werk, maar dan in een kortere tijd. Als je de bieten nog meer op smaak brengt met kruiden en olie, dan kunnen ze zelfs nog knapperiger worden.

Schillen

Voordat je ze in de airfryer stopt, kun je ze het beste vooraf schillen. Hierdoor worden ze nog lekkerder en krijgen ze een rijkere smaak. Hier kun je een dunschiller voor gebruiken. Het is ook verstandig om wegwerphandschoenen aan te trekken. De kleur van bieten kan namelijk op je handen blijven zitten. Hierom moet je je snijplanken na afloop ook goed wassen en schrobben.

Zo doe je het!

Zijn de bieten geschild, dan kun je ze omwikkelen in aluminiumfolie. Stop ze in de airfryer voor 45 minuten tot één uur, tot ze gaar zijn. Laat ze afkoelen en gebruik keukenpapier om de huid weg te vegen.

Kleurrijke toevoeging

Knapperige bieten uit de airfryer kunnen aan een hoop gerechten worden toegevoegd. Denk aan salades: hoe heerlijk zou een knapperig bietje hierin zijn? Lekker met wat feta en walnoten. Ook kun je het bij een stukje vlees of door gegrilde groente serveren. Door de vrolijke kleur ziet je bord er meteen gezellig uit!

Lees ook: Friet praat: is het echt gezonder als het uit de airfryer komt? 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TheKitchn | Beeld: Unsplash, American Heritage