10 min.
2 pers.

Wat is-ie toch heerlijk!

Zodra de eerste bladeren oranje kleuren en de temperaturen dalen, beginnen wij zin te krijgen in het populaire drankje Pumpkin Spice Latte. Gelukkig hoef je voortaan niet meer in de rij te wachten bij de Starbucks, maar maak je hem gewoon thuis. Wedden dat je het verschil niet eens proeft? Laat de herfst maar komen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Pumpkin Spice Latte:

Voor de pompoenpuree

  • Stoom 300 gram pompoen tot deze zacht is.
  • Haal de pompoen door een zeef om de harde stukjes eruit te halen.
  • Zet de pompoenpuree opzij.

Voor de kruidenmix:

  • Pak een kleine kom en doe hier de kaneel, nootmuskaat, gember en kruidnagel in. Roer alles goed door elkaar.
  • Zet opzij.

Voor de latte: 

  • Verwarm 240 milliliter melk in een pan en voeg hier de pompoenpuree, kruidenmix, suiker en eventueel wat vanille-extract aan toe.
  • Roer dit goed door elkaar. Zorg ervoor dat het niet kookt.
  • Doe een kopje espresso in een groot glas.
  • Giet daarna de melk met kruiden en pompoenpuree in hetzelfde glas.
  • Maak de latte af met een toef slagroom en wat kruidenmix.

In onderstaand filmpje kun je zien hoe je deze heerlijke Pumpkin Spice Latte helemaal zelf maakt. Jum!

Lees ook: Lekker bijgerecht: geroosterde pompoen uit de oven

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tiffany’s Kitchen | Beeld: Unsplash, Luke Porter

Ingrediënten
  • 300 gram pompoen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel gember
  • 1/4 theelepel kruidnagel
  • 240 milliliter melk
  • 1 kopje espresso
  • Optioneel: vanille-extract, slagroom