30 min.
4 pers.

Makkelijk, snel én lekker

Een heerlijke zalm uit de oven slaan wij nooit af. Deze variant met knoflookboter maakt de zalm nóg lekkerder. Je maakt het, samen met kazige broccoli, klaar op een bakplaat en zet het even in de oven. Binnen een half uurtje heb jij een heerlijke maaltijd op tafel staan! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de knoflookboter-zalm:

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Meng in de gesmolten boter, knoflook, citroensap, zout en peper in een kom.
  • Leg de zalmfilets op een bakplaat en verdeel de marinade gelijkmatig over de filets.
  • Leg de broccoli ook op de bakplaat, aan beide kanten van de zalm. Besprenkel de broccoli met olijfolie, zout, peper en Parmezaan.
  • Zet de bakplaat 18 minuten in de oven.
  • Garneer de zalm met peterselie en serveer. 
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: creamy pasta met knoflookboter (vegetarisch en glutenvrij)

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 170 gram zalmfilet, 4 filets
  • 115 gram boter, gesmolten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • 900 gram broccoliroosjes
  • Olijfolie
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • Verse peterselie, om te garneren