22 april 2021

Zou jij hem willen proeven? 

Een paar weken geleden werd het al aangekondigd door HEMA: tompouce bier. Gezien de timing dacht iedereen dat het om een 1 aprilgrap ging. Niks bleek echter minder waar te zijn, want het biertje met de zoete smaak van tompouce ligt nu echt in de winkel. 

Nieuwe smaak ontwikkeld 

“Jullie dachten dat het een 1 aprilgrap was?”, schrijft HEMA bij de aankondiging van het biertje. “Vanaf vandaag echt verkrijgbaar: tompouce bier!” Het warenhuis heeft samen met botanische brouwer Lowlander een nieuwe smaak ontwikkeld. Eentje die helemaal bij HEMA past, want de tompouce is natuurlijk — naast de rookworst — hét symbool van de winkelketen. 

Biertje in milkshake stijl 

Leuk bedacht, deze combinatie, maar waar smaakt het drankje naar? “Samen met Lowlander hebben we een blond biertje in milkshake stijl ontwikkeld: gebrouwen met vanille en framboos”, omschrijft HEMA de smaak. “Soepel, toegankelijk en perfect gelaagd in zoetigheid. Een zomerse smaaksensatie die je niet wilt missen.” Het biertje komt dan ook in een zomers en, uiteraard, roze blikje. 

Plezierige uitdaging 

“Velen van ons houden van tompouces en bier”, stelt David Cooke, Unit Director Food bij HEMA. “Tijdens de lockdown hebben we onszelf de plezierige uitdaging gegeven om eens te kijken of beide te combineren zijn. We zijn erin geslaagd om de zoete, vanille en romige tonen van onze beroemde HEMA tompouce te vangen en deze te combineren met een milkshake-style blond bier, zonder de belangrijkste kenmerken van bier zelf te verliezen.” Volgens Cooke is het een makkelijk drinkbaar biertje en “een Nederlandse droom die uitkomt”. Wil jij het roze biertje proeven? Dan raadt het warenhuis je aan om hem, vanwege de beperkte oplage, snel in te slaan. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door HEMA (@hemanederland)

De limited edition Tompouce Ale is vanaf vandaag te koop voor €2,50 in bijna alle HEMA-filialen in Nederland en België en via hema.nl. 

Lees ook: Yes! IJsmerk Oppo lanceert nieuwe ijssmaken met weinig calorieën

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Hema | Beeld: Unsplash