15 min.
4 - 6 pers.

Een heerlijke saus om verliefd op te worden!

Als saus bij je geroosterde groenten, als dressing in salades of als dip bij een schaal nacho’s, met deze knoflook-dille hummussaus is alles mogelijk! Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de basis van deze saus uit hummus. Voeg er deze drie ingrediënten aan toe en je wil nooit meer anders!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de saus:

  • Meng de hummus met de dille in een schaal.
  • Knijp het sap uit de halve citroen boven de schaal uit.
  • Pers de knoflooktenen en voeg toe aan de hummus.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Let op: proef en pas de smaak naar behoefte aan. Voeg extra knoflook toe voor meer pit, meer citroensap voor de zuurgraad en dille voor een intensere kruidensmaak. Afhankelijk van de hummus die je gebruikt, wil je misschien een snufje zout toevoegen. Houd ook in gedachten waarvoor je de saus wil gebruik. Als dip zal de dikkere substantie goed zijn, maar wil je het gebruiken als dressing? Voeg dan een beetje water toe om de saus te verdunnen. Afgedekt in de koelkast is deze saus tot vijf dagen houdbaar.

Ook lekker: Romige kip in rode paprikasaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Minimalist baker | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 200 gram hummus
  • 1/2 citroen
  • 3 eetlepels verse of gedroogde dille
  • 3 knoflooktenen