Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 kipfilets of kippendijen
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel oregano, gedroogd
  • 1 theelepel basilicum, gedroogd
  • 1 theelepel Provinciaalse kruiden
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 200 milliliter kippenbouillon
  • 100 milliliter verse room
15 min.
4 pers.

Snel en simpel!

Het is een vraag die iedere dag terugkomt: wat zullen we nou weer eens eten vanavond? Geen zin om je weer uren uit te sloven in de keuken of simpelweg geen tijd om te koken? Dan is dit recept je reddende engel! Dit supersimpele kipgerecht staat namelijk binnen mum van tijd op tafel en is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken. Lekker om te serveren met wat groenten en aardappelen of rijst.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de romige kip:

  • Snijd de kipfilets of kippendijen in smalle repen.
  • Breng de kip op smaak met zout, peper en de gedroogde kruiden.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met de olijfolie. Bak de kip goudbruin en gaar.
  • Snijd ondertussen de puntpaprika. Verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle repen. Voeg toe aan de kip.
  • Verwijder de harde schil van de knoflooktenen, snijd ze in dunne plakjes en voeg samen met de paprikapoeder toe aan de kip. Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Schenk de kippenbouillon erbij en breng licht aan de koek. Schraap met een houten spatel de aangekoekte resten van de kip los.
  • Voeg de verse room toe en roer door de kip.
  • Laat 2 minuten sudderen en zet het vuur uit.
  • Serveer de romige kip in paprikasaus met aardappelen of rijst.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Simpele Mexicaanse enchilada’s

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delizioso | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 kipfilets of kippendijen
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel oregano, gedroogd
  • 1 theelepel basilicum, gedroogd
  • 1 theelepel Provinciaalse kruiden
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 200 milliliter kippenbouillon
  • 100 milliliter verse room