Ingrediënten
  • 500 gram wortelen
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Halve theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel peper
Sanne
5+20 min.
Ingrediënten
  • 500 gram wortelen
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Halve theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel peper

Erg lekker als snack, maar ook als bijgerecht, en super makkelijk

Zin in om te snacken, maar wil je ook een beetje aan de calorieën denken? Dan zijn deze frietjes gemaakt van wortel uit de airfryer iets voor jou. Binnen no-time heb je deze lekkere snack op tafel staan en het schijnt niet naar wortel te smaken (al is wortel ook lekker). Daarnaast zijn deze wortelfrietjes een heel goed bijgerecht om te serveren tijdens een barbecue. Let’s go!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de wortel friet:

  • Snijd de wortels in lange repen, zo dik als jij ze wilt.
  • Doe de wortels in een grote kom en voeg daar de maïszetmeel aan toe. Zorg ervoor dat alle oppervlakten van de wortelen bedekt zijn. Dit helpt om overtollig vocht uit de wortelen te halen, waardoor ze straks knapperiger worden.
  • Voeg daarna de olie, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, cayennepeper, zout en peper toe en mix alles door elkaar.
  • Doe de wortels op 200 graden in de airfryer voor twintig minuten.
  • Serveer en dip de friet in je favoriete saus.
  • Geniet ervan!

Benieuwd hoe dit eruit ziet? In onderstaande filmpje laat @eva.koper zien hoe je de lekkere wortel friet maakt. Handig!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eva Koper (@eva.koper)

Ook lekker: Recept: zo maak je knapperige halloumi-frietjes in de airfryer

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Well + Good | Beeld: Pexels