Sanne

We wisten niet hoe gemakkelijk dit eigenlijk was

We zijn fan van kip, omdat het zo veelzijdig is. Alleen, het snijden van de kip is nooit zo’n leuk klusje. Vooral niet als er zo’n witte, harde pees in je kipfilet zit. Wij vertellen je hoe je die gemakkelijk weghaalt met deze TikTok-hack.

Moeilijk kauwen

Kip op het menu vanavond? Lekker natuurlijk, maar minder lekker is het snijden van de kip. Je kan er namelijk wel eens achter komen dat er een hard stukje in de kip zit: de pees zit nog in de kipfilet. Wij probeerden die eerder altijd weg te snijden met een mes, maar dan gaat er veel vlees verloren. Je zou het kunnen laten zitten, maar tijdens het bakken van de kip kan de pees nogal hard worden en niet goed te kauwen.

En ook hier had ons favoriete sociale media platform een oplossing voor. Gebruiker @mandyklentz zag de volgende hack voorbijkomen op TikTok. Het enige wat je nodig hebt is een vork en een keukenpapiertje.

Hack

Dus hoe werkt het? Hou met het keukenpapiertje het uiteinde van de pees vast (het keukenpapiertje dient er alleen voor om wat grip te houden op de gladde pees). Pak vervolgens je vork en doe de pees tussen de tanden van de vork. Trek vervolgens aan de pees en druk de vork de andere kant op. Zo komt het hele witte deel eruit (je ziet dan ook hoe groot dit eigenlijk is), zonder dat er vlees meekomt. That’s it!

@mandyklentz Best cooking hack ever! #cookinghacks #tiktokmoms #itsdinnertime #cookingontiktok #lifehack #momsoftiktok #whatsfordinner #waitforit #fyp ? original sound – Mandyklentz

Lees ook: TikTok-hack laat zien hoe je pistachenootjes veel makkelijker open krijgt

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Max Vandaag | Beeld: Pexels