Christel
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram halloumi
  • 50 à 60 gram panko
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Sriracha-mayonaise, om te serveren

Om je vingers bij af te likken!

Tijdens een borrelavond zetten we de tafel graag vol met heerlijke snacks. Van blokjes kaas tot droge worst en van chips tot bitterballen. Wil jij eens wat anders op tafel zetten? Serveer dan deze knapperige halloumi-frietjes. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de airfryer voor op 180 °C en snijd de halloumi in reepjes.
  • Breek een ei boven een kommetje en kluts het ei met een vork.
  • Doe de panko, het zout en het knoflookpoeder in een andere kom en mix tot een geheel.
  • Dip de halloumireepjes één voor één in het eimengsel en rol de reepjes daarna door de panko. Elk stukje kaas moet bedekt zijn met de panko.
  • Leg de halloumifrietjes in de airfryer. Let op dat de halloumifrietjes elkaar niet aanraken, anders worden niet alle kanten van de frietjes knapperig.
  • Bak de frietjes 4 minuten en draai ze vervolgens om. Bak de frietjes daarna opnieuw 4 minuten.
  • Serveer de halloumi-frietjes met sriracha-mayonaise.

Variatietip: wil je iets meer pit toevoegen aan de frietjes? Voeg dan 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel cayennepeper aan de panko toe. 

Ook lekker: Recept: proteïnerijke pasta met maar vijf ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Hintofhealthy | Beeld: Videostill