Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote witte ui, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 jalapeño, zonder zaadjes, in blokjes gesneden
  • 455 gram rundergehakt
  • 1 pakje tacokruiden
  • 1 limoen, sap
  • 10 bloemtortilla's
  • Bakspray
  • 50 gram geraspte cheddarkaas
  • 200 gram tortillachips
  • 150 geraspte kaas
  • Salsa
Sanne
45 + 65 min wachttijd min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote witte ui, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 jalapeño, zonder zaadjes, in blokjes gesneden
  • 455 gram rundergehakt
  • 1 pakje tacokruiden
  • 1 limoen, sap
  • 10 bloemtortilla's
  • Bakspray
  • 50 gram geraspte cheddarkaas
  • 200 gram tortillachips
  • 150 geraspte kaas
  • Salsa

Rijkelijk gevuld met kaas, gehakt en tortillachips

Van quesadilla’s tot burrito’s en taco’s: de Mexicaanse keuken is enorm uiteenlopend én geliefd bij veel mensen. Ben jij dol op taco’s, maar wil je ook weleens iets anders proberen? Deze taco tulband is ontzettend leuk om te maken. Lekker knapperig vanbuiten en vanbinnen rijkelijk gevuld met kaas, gehakt, kruiden en tortillachips. Ga jij ‘m proberen? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze ongeveer 10 minuten. Roer af en toe door. Voeg de rode paprika en jalapeño toe. Kook ongeveer 3 minuten, tot ze zacht zijn.
  • Voeg het rundergehakt toe, meng het door de andere ingrediënten. Voeg de tacokruiden en het limoensap toe. Roer alles goed door elkaar. Dek af en zet opzij. 
  • Leg de stapel tortilla’s op een snijplank. Snijd twee ronde kanten van de tortilla’s af en laat een middengedeelte van ongeveer 10 cm over. Snijd het middelste gedeelte verticaal doormidden. Elke tortilla wordt dus in vier repen gesneden. 
  • Spuit een tulbandvorm royaal in met bakspray.
  • Leg de middelste stroken tortilla in een waaierpatroon in de tulband. Elke tortillastrip moet de vorige strip enigszins overlappen. 
  • Strooi de helft van de cheddarkaas over de tortilla’s.
  • Verdeel de helft van het gehaktmengsel over de kaas.
  • Leg een derde van de ronde reepjes tortilla op het gehaktmengsel in een waaierpatroon. 
  • Strooi de helft van de geraspte kaas over de tortilla’s en leg de tortillachips over de kaas.
  • Leg nog een derde van de ronde stroken tortilla over de chips in een waaierpatroon. 
  • Strooi de rest van de cheddarkaas over de tortilla’s. Verdeel de rest van het gehaktmengsel over de kaas. Strooi de rest van de geraspte kaas over het gehaktmengsel. Leg de overige tortilla’s in een waaierpatroon op de kaas.
  • Zet de bakvorm in de oven en bak de taco tulband in 45 minuten krokant en bruin.
  • Laat 20 minuten afkoelen.
  • Plaats een bord bovenop de tulband en keer de ring om op het bord.
  • Snijd in plakjes en serveer met salsa.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: Mexicaanse chorizoburger

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty