We verklappen alvast: een beetje gek zijn ze wel 

Als je ziek thuis zit omdat je het coronavirus hebt opgelopen, is dat al vervelend genoeg. Helaas blijft het niet voor iedereen bij een paar tijdelijke klachten. Veel mensen zijn nog wekenlang hun reuk en smaak kwijt. Om die zintuigen weer te prikkelen, zijn er allerlei dingen die je kunt proberen. Waaronder deze voedselcombinaties. We zeggen het maar vast: het klinkt allesbehalve lekker, maar het is het proberen waard. 

Verkoolde sinaasappel

Onlangs ging er al een hack viral op TikTok, waarmee je je reuk en smaak terug zou kunnen krijgen. Het geheim? Een verkoolde sinaasappel. Naast een sinaasappel heb je alleen een beetje bruine suiker en een gasfornuis nodig. Hoe ga je te werk? Zet de sinaasappel op de gasbrander en zet het fornuis aan. Laat de sinaasappel volledig zwart kleuren van de buitenkant. Blijf er goed bij, want heel brandveilig lijkt ons dit niet. Zet het fornuis uit en verwijder vervolgens de zwartgeblakerde schil van de vrucht. Meng het vruchtvlees met een schepje bruine suiker en eet dit mengsel op wanneer het nog warm is.

@janice_siv

OMG IT FUCKING WORKS!!!!!! #jamaicanremedy #covid #lossoftaste #orange #burntorangedebate #burntorange

? original sound – Janice Brodin

Oreo met wasabi

Als je de verkoolde sinaasappel-hack al bijzonder vond, dan zullen de volgende voedselcombinaties je helemaal versteld doen staan. Op YouTube proeft een man met het coronavirus allerlei gekke voedselcombinaties om zijn smaak weer terug te krijgen. Waar moet je dan zoal aan denken? Tandpasta met sinaasappel, bijvoorbeeld. In de video zien we dat de man eerst een flinke klodder tandpasta in zijn mond stopt, vervolgens zijn tanden poetst en zijn mond spoelt. Vervolgens neemt hij een paar slokken sinaasappelsap. Daarna zien we hem moeiteloos een ui van twee dagen geleden naar binnen werken, wat hij wegspoelt met azijn. En ook Oreo’s met wasabi ertussen zijn geen probleem voor de man. 

Babyvoeding en sardientjes 

We horen je denken: kan het nog gekker? Ja, dat kan. De man gaat namelijk verder met babyvoeding en sardientjes, een flinke scheut mosterd, ansjovis en een teentje rauwe knoflook. Het lijkt hem allemaal niets te doen, maar hij heeft er in ieder geval plezier in gehad. Of deze gekke voedselcombinaties ook echt helpen om je smaak terug te krijgen? Wij hebben onze twijfels. Aan de andere kant: baat het niet, dan schaadt het niet! 

Lees ook: Zijn we meer alcohol gaan drinken sinds de coronacrisis?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tips en Weetjes, Storyful Rights Management | Beeld: Pexels