29 januari 2021

Iets voor jou?

Heb jij er altijd al van gedroomd om een eigen bakkerij te hebben? Dan is dit wellicht je kans. Robèrt van Beckhoven moet namelijk op zoek naar een opvolger. De vijf kinderen van de Meester Patissier en Meester Boulanger hebben geen interesse om zijn bedrijf in Oisterwijk over te nemen, dus de zoektocht naar een overnamekandidaat kan beginnen. 

Familie 

Robèrt heeft in totaal vijf kinderen, twee bij zijn huidige vrouw en drie uit een eerder huwelijk. Toch lijkt de kans klein dat één van de vijf het Brabantse bedrijf van hun vader gaat overnemen. “Ik denk niet dat iemand van de familie het gaat overnemen”, vertelt de Meester Patissier aan Weekend. “Ik denk dat het ook lastig is om over te nemen, maar daar zijn we natuurlijk wel mee bezig.”

Vak doorgeven

Door zijn deelname aan programma’s als Heel Holland Bakt is Robèrt inmiddels een bekend gezicht in Nederland. Veel mensen brengen dan ook een bezoekje aan Brabant om een kijkje te nemen bij zijn bakkerij. En dat is ook precies het probleem volgens Van Beckhoven: hij denkt dat zijn bedrijf inmiddels te veel om hem als persoon draait. “Ik wil vooral het vak doorgeven, maar Robèrt moet wel een beetje uit het bedrijf. De tent hangt te veel aan de vent op dit moment, ik bén het bedrijf.”

Hoop voor de toekomst

“En nee, dat zit tot op heden niet in de kinderen, helaas”, besluit de Meester Boulanger. Maar, optimistisch als hij is, houdt Robèrt hoop voor de toekomst “Je weet het nooit, maar tot nu toe herken ik in geen van hen de passie die ik had, écht niet. Eigenlijk wel zonde hè?” Heb jij dit passie wél? Wellicht ligt jouw toekomst dan wel in Oisterwijk!

Lees ook: Dít is de favoriete (makkelijke) taart van tv-kok Rudolph van Veen 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Shownieuws | Beeld: Brunopress, Patrick van Emst