Ingrediënten
  • 455 gram rundergehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 150 gram gemalen chorizo
  • 1 eetlepel olie
  • 3 hamburgerbroodjes
  • TOPPINGS
  • 85 g manchego kaas, in plakjes gesneden
  • 130 gram guacamole
  • 70 gram pico de gallo
  • 35 gram cotija kaas
  • 60 gram zure room 
30 min.
3 pers.

Waan je in Mexicaanse sferen met deze heerlijke burger  

Van quesadilla’s tot nacho’s: we zijn dol op de Mexicaanse keuken. Ben jij de taco’s en burrito’s inmiddels toch een beetje zat? Dan kun je deze Mexicaanse chorizoburger eens proberen. Een heerlijk gekruide burger, met onder andere guacamole en heel veel (gesmolten) kaas. Je waant je gegarandeerd in Mexicaanse sferen — en wie verlangt daar op dit moment niet naar? Geniet ervan! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de Mexicaanse chorizoburger:

  • Meng het rundergehakt, zout, de chilipoeder en gemalen chorizo tot een geheel.
  • Maak drie ronde burgers van het rundvleesmengsel.
  • Verhit olie in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de hamburgers 3 minuten aan de ene kant, draai ze om en leg er een plakje manchego kaas op.
  • Bak de burger nog 6 minuten tot de kaas is gesmolten.
  • Leg de burger op een broodje en voeg de toppings toe: guacamole, cotija kaas, pico de gallo en zure room. Leg de bovenkant van het burgerbroodje erop en je Mexicaanse chorizoburger is klaar! 
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: Mexicaanse taco-ovenschotel

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 455 gram rundergehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 150 gram gemalen chorizo
  • 1 eetlepel olie
  • 3 hamburgerbroodjes
  • TOPPINGS
  • 85 g manchego kaas, in plakjes gesneden
  • 130 gram guacamole
  • 70 gram pico de gallo
  • 35 gram cotija kaas
  • 60 gram zure room