30 min.
8-10 pers.

Een heerlijke Spaanse snack

Wanneer we door de stad lopen en een kraampje met churros tegenkomen, moeten we er altijd even stoppen. De zoete lekkernij uit Spanje is alleen al door de geur onweerstaanbaar. Thuis maak je niet zomaar een portie churros voor jezelf, maar als mini-snack bij de borrel zijn ze perfect. Dit recept is goed voor 30 mini-churros. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de mini-churros:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Smelt de boter en bruine suiker in het water in een pan op middelhoog vuur en breng aan de kook.
  • Zet het vuur uit en roer de bloem erdoor.
  • Haal de pan van de warmtebron. Meng de vanille erdoor en vervolgens ook de eieren een voor een.
  • Doe het mengsel in een spuitzak met een 5-punts of sterpunt.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit dikke reepjes churro-beslag van zo’n 8 cm lang op de bakplaat. Gebruik eventueel een mes om elk stuk van de spuitmond los te maken.
  • Zet de churros in de oven en bak in 10 minuten goudbruin.
  • Dip elke churro in gesmolten boter en haal ze vervolgens door de kaneelsuiker, zodat er een suikerlaagje aan de buitenkant ontstaat.
  • Serveer eventueel met gesmolten chocolade.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: churros wentelteefjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 240 milliliter water
  • 75 gram boter
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Zout, naar smaak
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Kaneelsuiker
  • 2 eieren
  • Chocolade naar keuze, gesmolten