08 mei 2022
Roos

Het is eindelijk zover: de winnaar van Heel Holland Bakt is bekend! Na een zenuwslopende finale wist Enzo zijn medekandidaten te verslaan en er met de prijs vandoor te gaan. 

Miljoenen kijkers

Maar liefst 2,4 miljoen mensen kropen gisteravond voor de buis om de finale van Heel Holland Bakt te bekijken. In de finale moesten de bakkers als spektakelstuk een bruidsbuffet maken, waar ze maar liefst 7,5 uur de tijd voor kregen. Een behoorlijke klus, wat de deelnemers bakken energie kostte.

Het was aan juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Zij kozen voor de 30-jarige Enzo, gezien zijn uitstekende bakkunsten. Niet alleen waren zijn creaties stuk voor stuk enorm lekker, ook bakte Enzo alles vegan. 

Niet verwacht

In gesprek met Heel Holland Bakt blikt Enzo in een interview terug op de finale. Hij ging de race naar eigen zeggen zonder verwachting in. “De halve finale verliep voor mij niet heel soepel, de kans leek me groot dat Tom of Zeinab zou winnen. Dat had ik ook heel verdiend gevonden en dat was ook een goede uitkomst geweest”, stelt hij eerlijk. “Ik dacht; ik ga gewoon genieten en ontspannen bakken. Bij de jurering begon het langzaam tot me door te dringen dat ik wel eens de winnaar zou kunnen worden.” Van harte gefeliciteerd met de winst, Enzo!

Lees ook: André van Duin over het ‘geheim’ van Heel Holland Bakt

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Heel Holland Bakt