Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 30 gram roomboter
  • 8 cherrytomaten, gesneden
  • 80 gram paprika, fijngesneden
  • 5 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 middelgrote gele ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 1/2 gerookte eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel knoflookpoeder
  • 180 milliliter kippenbouillon
  • 180 milliliter slagroom
  • Zout en peper, naar smaak
  • Vis, naar keuze
Christel
20 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 30 gram roomboter
  • 8 cherrytomaten, gesneden
  • 80 gram paprika, fijngesneden
  • 5 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 middelgrote gele ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 1/2 gerookte eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel knoflookpoeder
  • 180 milliliter kippenbouillon
  • 180 milliliter slagroom
  • Zout en peper, naar smaak
  • Vis, naar keuze

Heerlijk over een stukje vis!

Een heerlijke saus voor bij de vis tovert je gerecht meteen om naar een sterrenmaaltje. Een remouladesaus is heerlijk bij de kibbeling en een Hollandaisesaus over de zalm tilt je stukje vis naar een hoger niveau. Heb je al eens een romige cajunsaus bij een stukje vis geserveerd? Ook deze saus zorgt ervoor dat je u zegt tegen je maaltijd.

Wat moet je doen?

  • Verhit de olijfolie en roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de cherrytomaten toe en bak 2 minuten.
  • Voeg de paprika, knoflook en gele ui toe en bak opnieuw 2 minuten.
  • Doe de cajunkruiden, paprikapoeder en knoflookpoeder in de pan en roer tot alles goed is vermengd.
  • Schenk de kippenbouillon en slagroom in de pan en roer goed door. Laat de saus een beetje inkoken en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de saus bij je vis naar keuze of laat de vis even garen in de saus.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: goedgevulde Nutella-croissants

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Mesha’s Corner | Beeld: Videostill