Sabine

Het water loopt je toch spontaan in de mond van deze bananencheesecake?

Van een cheesecake zijn de meesten niet vies, maar na de zoveelste naturel kwarktaart heb je wel zin in een beetje variatie. Ben je gek op banaan en karamel? Dan is deze cheesecake eentje die je eens moet proberen!

Dit heb je nodig voor de korst:

  • 170 gram digestieve koekjes, verkruimeld
  • 90 gram boter
  • 4 bananen, in plakjes gesneden

Dit heb je nodig voor de cheesecake:

  • 800 gram roomkaas
  • 65 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 240 milliliter melk
  • 1 eetlepel gelatinepoeder (of agar agar poeder)
  • 200 milliliter dulce de leche*

* dulce de leche kun je zelf maken met zoete gecondenseerde melk. Haal het etiket van het kannetje gecondenseerde melk en maak het kannetje NIET open. Zet het kannetje in een pannetje ruim onder water en breng het water aan de kook. Laat het kannetje drie minuten koken en houd in de gaten dat het kannetje onder water blijft staan! Laat het daarna goed afkoelen voordat je het blikje openmaakt en de dulche de leche is klaar.

Lees op de tweede pagina hoe je de cheesecake maakt: 


Pagina 2/2