Ingrediënten
  • 80 milliliter extra vierge olijfolie
  • 60 milliliter low-sodium sojasaus
  • 60 gram dijon mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Chilipeper naar smaak
  • 6 kippendijen
Sabine
60 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 80 milliliter extra vierge olijfolie
  • 60 milliliter low-sodium sojasaus
  • 60 gram dijon mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Chilipeper naar smaak
  • 6 kippendijen

Heerlijk met aardappeltjes!

Kip in de oven garen: niet iedereen waagt zich aan deze toch wel avontuurlijke bereidingswijze van de kip. Uitdroging van de kip ligt op de loer en niemand wordt blij van een droog stukje vlees. Bij deze kippendijen in een mosterdmarinade valt het echter reuze mee. Bovendien zijn ze ook te lekker om het niet te proberen. Vamos!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de olijfolie, sojasaus, mosterd, honing, suiker, knoflook, tijm, zout, peper en chili in een grote kom en roer.
  • Voeg de kippendijen toe en roer tot alle kippendijen bedekt zijn met de marinade. Laat de kippendijen daarna minstens een half uur in de marinade trekken.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een grote bakplaat met bakpapier en verdeel hier de kippendijen over. Bak de kippendijen vervolgens tot ze goudbruin zijn. Dit duurt tussen de 12 en 15 minuten.
  • Wijzig de ovenstand naar de grillstand en grill de kip nog zo’n 5 minuten.
  • Serveer de kip met aardappeltjes of een lekker frisse salade.

Lees ook: Klaar met patat? Ook deze dingen kun je bereiden in de airfryer

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish