Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 65 gram suiker
  • 80 milliliter olie
  • 80 milliliter melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram patentmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 grote peren, geschild en in plakken
  • 50 gram boter
  • 100 gram bruine suiker
  • Optioneel: chocolade(siroop)
  • Optioneel: vanille-ijs of roomijs
10 + 50 min.
6 pers.

Vergeet de appelcake, de variant met peren is net zo lekker!

Met een klassieke appeltaart of appelcake sla je de plank eigenlijk nooit mis bij je visite. Spannend valt zo’n cake alleen niet te noemen. Maar we snappen het, je wilt immers dat je gasten het lekker vinden. Toch kun je het best over een iets andere boeg gooien zonder het te avontuurlijk te maken in de keuken. Neem nu deze perencake!

Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breek de eieren in de kom, voeg de suiker toe en roer.
  • Voeg de olie, melk en het vanille-extract en roer opnieuw.
  • Voeg daarna de bloem en bakpoeder toe en roer nogmaals.
  • Verhit boter in een pan en voeg de bruine suiker toe. Roer en verhit zo’n 3 minuten.
  • Bekleed een taartvorm met bakpapier (ook de zijkanten) en schenk de bruine suiker op de bodem en verdeel daarna de plakken peer over de boden in een mooi patroon.
  • Schenk daarna het beslag over de peren heen.
  • Bak de cake 45 tot 50 minuten in de oven.
  • Haal de springvorm voorzichtig los en leg een bord over de cake. Draai daarna om. Haal vervolgens al het bakpapier weg.
  • Laat de cake afkoelen en snijd in gelijke stukken en serveer eventueel met chocoladesiroop en een bolletje ijs.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: stoofpeertjes in rode wijn

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cookingboom | Beeld: Videostill YouTube Cooking Boom 

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 65 gram suiker
  • 80 milliliter olie
  • 80 milliliter melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram patentmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 grote peren, geschild en in plakken
  • 50 gram boter
  • 100 gram bruine suiker
  • Optioneel: chocolade(siroop)
  • Optioneel: vanille-ijs of roomijs