En wat betekent het voor de smaak?

De perfecte avocado vinden in de supermarkt is eigenlijk wel een beetje als een naald in een hooiberg vinden. Vrij onmogelijk. Vaak zijn ze nog keihard en moet je nog een paar dagen geduld hebben voor je ze kunt opeten. Is het zover? Dan heb je er wellicht helemaal geen zin meer in. Kun je het fruit dan eigenlijk invriezen?

Hoe in te vriezen?

Ja, een avocado kun je gewoon invriezen. Wel is het belangrijk om de schil te verwijderen (want krijg die anders maar eens van een bevroren avocado af). Ook moet je de pit verwijderen. Je kunt vervolgens de avocado in blokjes invriezen of per helft. Pureer je de avocado liever? Ook dat kan. In dat geval kun je er wel het beste wat citroensap overheen doen, zodat het groene vruchtvlees niet verkleurd.

Ontdooien

Heb je de avocado per helft ingevroren? Dan kun je ‘m ontdooien door het met de lichtgroene kant op een stukje keukenpapier te leggen. Helaas smaakt een ingevroren avocado wel wat minder dan de verse variant, maar het is zeker goed te doen! Ook verandert de structuur van de avocado vaak iets, dus je zou het ook nog kunnen gebruiken door een smoothie of door er guacamole van te maken.

Lees ook: Recept: gevulde eieren met wasabi en avocado

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash, Alina Karpenko