Ingrediënten
  • 300 gram verse spinazie, fijngesneden
  • 150 gram Boursin
  • 1 kleine gele ui, versnipperd
  • 2 grote kipfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • Zout naar smaak
08 augustus 2019
40 min.
2 pers.

Een kipfilet met een heerlijk romige spinazie-Boursinvulling 

Stroop de (koks)mouwen maar vast op, want we hebben een pareltje van een recept voor de kip-en Boursinliefhebbers onder ons. Een gevulde kipfilet met spinazie- en Boursinvulling. Een hele mond vol, maar ingewikkeld is het gelukkig absoluut niet om dit romige gerechtje in elkaar te flansen. Lekker – daarentegen – is het wel!

Variatietip: voeg wat rucola toe aan de spinazie voor wat extra pit.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe de spinazie, Boursin en ui in een kom en roer tot de ingrediënten zich met elkaar hebben vermengd.
  • Doe de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zwarte peper en zout naar smaak in een klein kommetje en roer.
  • Gebruik een kwastje om de kipfilets aan beide kanten met het olijfoliemengsel te bestrijken.
  • Snijd daarna met een scherp mes voorzichtig de kipfilets open en snijd in de lengte tot ze bijna doormidden zijn. Snijd de kipfilets niet helemaal open, want de vulling moet er niet aan de andere kant uitvallen.
  • Pak een lepel en vul een kipfilet met de helft van de spinazievulling. Doe daarna hetzelfde met de overgebleven spinazievulling en de overgebleven kipfilet.
  • Leg de kipfilets in een ovenschaal en plaats de kipfilets daarna 30 minuten in de voorverwarmde oven. 
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: Tagliatelle met Boursin, garnalen en spinazie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: YouTube Island Vibe Cooking | Beeld: Videostill Island Vibe Cooking

Ingrediënten
  • 300 gram verse spinazie, fijngesneden
  • 150 gram Boursin
  • 1 kleine gele ui, versnipperd
  • 2 grote kipfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • Zout naar smaak