Sabine
60 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 65 gram suiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 340 milliliter melk
  • 20 milliliter licor 43
  • 45 gram boter
  • 300 gram gekookte rijst
  • Kaneel ter garnering
  • optioneel: 75 gram rozijnen

Gek op rijstpudding en Licor 43? Combineer de twee dan eens

Een beetje rijstliefhebber weet dat je de witte korrels niet alleen kunt verwerken in een hartig recept. Ook voor zoete recepten leent rijst zich perfect. Rijstpap is lekker, een rijstvlaai is ook heerlijk, maar de klap op de vuurpijl is toch wel rijstpudding. Zeker als je er een scheutje Licor 43 aan toevoegt, zoals wij deden.

Als ook jonge kinderen mee-eten, kun je de Licor 43 ook weglaten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site, vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de rijstpudding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe de eieren in een kom en klop los. Voeg het vanille-extract, zout en de suiker toe en klop.
  • Doe de melk in een pannetje en verwarm. Voeg boter toe en laat het smelten. Laat de melk daarna wat afkoelen.
  • Voeg de melk toe aan het eimengsel samen met het scheutje Licor 43. Voeg ook de rijst toe en eventueel de rozijnen. Roer het geheel goed.
  • Schenk het mengsel daarna in een ovenschaal en bak de pudding 45 tot 55 minuten. De pudding is gaar wanneer die stevig oogt. 
  • Haal de pudding uit de oven en laat afkoelen.
  • Serveer met een beetje kaneel.

Lees ook: Recept: boozy bananenpudding met Licor 43

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: More or Less Cooking | Beeld: Videostill More or Less Cooking, Licor 43