redacteur
30 min.
9 pers.
Ingrediënten
  • 9 grote eieren
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 1/2 theelepel limoensap
  • 1 grote tomaat
  • 1 lente-uitje
  • Zout
  • Peper
  • 1 à 2 theelepels jalapeño
  • Optioneel: koriander ter garnering

Eieren met een Mexicaans tintje!

Gevulde eieren zijn het perfecte borrelhapje. Ze zijn heerlijk en supermakkelijk te maken. Perfect wanneer je op de valreep visite krijgt en nog snel wat lekkers op tafel wilt zetten. Nu kun je natuurlijk gaan voor traditionele gevulde eieren, maar je kunt ze ook nét even anders maken. Geef een twist aan dit lekkere borrelhapje door de toevoeging van avocado. Bonus: het is ook nog eens heel gezond!

Lekker bij een drankje!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je deze gevulde eitjes met guacamole:

  • Neem een grote pan en vul deze met water. Leg hierin de eieren en zet de pan op het vuur. Kook de eieren gedurende 8 minuten en haal de pan vervolgens van het vuur. Leg de eieren in koud water en laat ze 10 minuten afkoelen.
  • Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Lepel de eierdooiers eruit en doe deze in een apart bakje.
  • Plaats de gehalveerde eiwitten op een bord of in een daarvoor bestemde schaal.
  • Voeg aan de eierdooiers de avocado toe en roer goed door elkaar. Voeg daarna de zure room en limoensap toe en roer totdat een egaal geheel ontstaat.
  • Snijd de tomaat en lente-uitjes in kleine stukjes en voeg ze samen met het zout, de peper en jalapeño toe aan het avocado-mengsel.
  • Verdeel het mengsel vervolgens over de eiwitten.
  • Garneer de eieren eventueel met wat koriander.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: gevulde eieren met blauwe kaas en bacon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: A latte food | Beeld: Videostill