Ingrediënten
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 450 gram kipfilet of kippendij, in stukjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 2 theelepels verse rozemarijn
  • 950 milliliter kippenbouillon
  • 2 theelepels dijon mosterd
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels zure room + extra bij severing
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • Rijst of pasta om de kip stroganoff mee te serveren
45 min.
4 pers.

Het perfecte gerecht voor de doordeweekse avond

Eén van de bekendste vleesgerechten uit de Russische keuken is waarschijnlijk boeuf stroganoff. Deze gesauteerde biefstukreepjes worden vaak geserveerd in een pikante, romige stroganoffsaus. Lekker in combinatie met rijst of pasta. Voor dit recept vervangen we de biefstuk voor kip, wat ook de perfecte combinatie is met de Russische stroganoffsaus.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de kip stroganoff:

  • Begin met de bereiding van de rijst of pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Verwarm de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kip toe en bak de stukjes gaar in 8 tot 10 minuten, tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur laag en voeg een eetlepel olijfolie toe.
  • Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn, 8 tot 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en doe in een kom samen met kip.
  • Doe opnieuw een eetlepel olijfolie in de pan en voeg de gesnipperde ui toe. Kook tot het zacht is, ongeveer 6 minuten.
  • Voeg knoflook en tijm toe aan de pan en bak tot het geurig is. Roer de kippenbouillon, mosterd en Worcestershire-saus erdoor en laat zacht sudderen.
  • Schep een grote eetlepel bouillon uit de pan en schenk in een kleine kom. Voeg de maïzena toe en klop tot een er een papje ontstaat. Doe de maïzenabouillon terug in de pan.
  • Voeg de kip en champignons toe en laat 10 tot 12 minuten sudderen tot er een dikke saus ontstaat.
  • Haal van het vuur en roer de zure room erdoor. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Serveer de kip stroganoff met pasta of rijst en garneer met een dikke klodder zure room en verse peterselie.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Lasagne alla stroganoff met runderreepjes is het beste van twee werelden!

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 450 gram kipfilet of kippendij, in stukjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 2 theelepels verse rozemarijn
  • 950 milliliter kippenbouillon
  • 2 theelepels dijon mosterd
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels zure room + extra bij severing
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • Rijst of pasta om de kip stroganoff mee te serveren