Maayke

Wanneer je je hardgekookte eieren op deze manier bereidt wil je vast nooit meer anders!

Het internet staat vol met goede tips hoe je je eieren kunt bereiden. Ben je gek op zacht gekookte eieren? Dan schreven we eerder deze handige tip al voor je. Ga je toch liever voor een hardgekookt eitje? Overweeg dan eens om boter aan de hardgekookte eieren toe te voegen. Dit klinkt misschien wat gek, maar het helpt je om je gekookte eieren naar een nóg hoger niveau te tillen.

Beste manier om gekookte eieren te serveren

New York Times-redacteur Melissa Clark deelde onlangs op Instagram een bijzondere eiertip. Ze is verbaasd over het feit dat weinig mensen de truc kennen om boter aan je hardgekookte eieren toe te voegen. “Waarom zijn geboterde eieren nog geen ding? Dit zou wel moeten!”, schrijft ze bij haar foto op Instagram.

Boter toevoegen aan je gekookte ei

Volgens de redacteur til je je gekookte eieren naar een hoger niveau wanneer je er boter aan toevoegt. Haar eieren kookt ze 5 minuten, pelt ze en snijdt ze doormidden. Het eigeel smeert ze in met goede boter en brengt ze op smaak met zout en peper. De boter smelt op de warme eierdooier, waardoor het gekookte ei nog lekkerder smaakt. Wij moeten toegeven, op deze foto ziet dit hardgekookte eitje er heerlijk uit! Het is het proberen waard, toch?

https://www.instagram.com/p/Br-iMrHgyRo/?utm_source=ig_embed

Lees ook: Een hard- of zachtgekookt ei: dit is de gezondste optie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels