Maayke
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 130 gram bloem
  • 8 eetlepels ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 180 gram bruine suiker
  • Een snufje zout
  • 2 eetlepels volle room
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 80 gram chocoladedruppels

Hét recept waar we jaren op hebben gewacht!

Wie is er niet gek op de ijssmaak Cookie Dough van Ben & Jerry’s? Al jaren is dit een van de populairste smaken van Ben & Jerry’s. Nog nooit eerder werd het geheime recept van de ijsfabrikant prijsgegeven, tot nu! Want Ben & Jerry’s deelt eindelijk maar toch het Cookie Dough recept zodat we het nu zelf thuis kunnen maken.

Recept voor Chocolate Chip Cookie Dough Chunks

Drie hoeraatjes voor Ben & Jerry’s, want we weten ein-de-lijk hoe we de Cookie Dough zelf kunnen maken. Dit recept is niet om zelf het Cookie Dough ijs te kunnen maken, maar voor de ‘Chocolate Chip Cookie Dough Chunks’. Dit zijn als het ware ‘rauwe’ bolletjes van koekjesdeeg. In Nederland worden deze koekjes nog niet verkocht, maar dat houdt ons niet tegen om dit recept thuis uit te proberen. Door de bloem voor de bereiding enige tijd in de oven te bakken zorg je ervoor dat het bloem is vrij van bacteriën en het koekjesdeeg dus veilig is om ongebakken te eten.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de chunks:

  • Verwarm de oven voor op 80 °C.
  • Voeg de bloem toe aan een ovenschaal en bak de bloem gedurende 10 minuten in de oven. 
  • Mix in een grote kom de boter met de bruine suiker tot een gladde substantie.
  • Voeg een snufje zout, de room en het vanille-extract toe.
  • Verdeel de bloem door het deeg samen met de chocolade druppels. Mix alle ingrediënten samen.
  • Schep met een ijslepel ronde bolletjes uit het deeg en leg ze in een kom of op een bord.

Bekijk hieronder de video van Ben & Jerry’s met de volledige uitleg:

https://www.instagram.com/p/CAsoOhxgJln/

Lees ook: Zo maak je tokkelroom

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Ben & Jerry’s | Beeld: Pexels