Dit is een van de lekkerste lasagne’s ooit

Een van de bekendste gerechten uit Rusland: stroganoff. Combineer dit met een van de bekendste gerechten uit Italië en je maakt een van de lekkerste lasagne’s ooit! Deze heerlijke, romige lasagne met biefstukreepjes is een perfect gerecht om vanavond te maken. 

Het beste uit twee werelden: lasagne én stroganoff.

Wat heb je nodig?

  • 1 eetlepel (olijf)olie
  •  350 milliliter runderbouillon
  • 1 kilo runderreepjes
  • 240 milliliter (kook)room
  • 1 grote ui, gesneden in ringen of blokjes
  • 2 knoflooktenen
  • 200 gram champignons
  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels (zelfrijzend) bloem
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel chilipeper, gemalen
  • verse lasagnebladen
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • een zakje geraspte mozzarella
  • 1 eetlepel mosterd

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit op hoog vuur de olie in een koekenpan en bak hier kort de runderreepjes. Zorg dat het vlees goed is dichtgeschroeid en haal het vlees uit de pan. Zet apart.
  • Voeg opnieuw wat olie toe aan de pan en fruit hier een aantal minuten de gesneden ui in, samen met de gesneden champignons. Pers de 2 knoflooktenen boven de pan uit en mix het door de ui en champignons. Haal de mix van het vuur en zet apart voor later.
  • Maak de koekenpan schoon en verhit een grote klont boter in de pan. Voeg de 3 eetlepels bloem toe en roer goed door.
  • Voeg nu de runderbouillon toe, roer goed door tot er een dikke saus ontstaat. Schenk de (kook)room erbij en roer ook dit weer goed door.
  • Breng de saus op smaak met wat peper en zout, de paprikapoeder en de mosterd. Roer door elkaar.
  • Voeg de gebakken runderreepjes en de ui/champignonsmix toe en roer goed door.
  • Bedek in een grote ovenschaal de eerste laag met de stroganoffmix, dan wat geraspte mozzarella en vervolgens 2 lasagnebladen. Herhaal deze stappen tot de rand van de ovenschaal bereikt is. Zorg dat de laatste laag de 2 lasagnebladen, met de geraspte mozzarella als garnering is.
  • Zet in de oven en bak de lasagne 40 minuten tot de mozzarella mooi, goudbruin van kleur is.

Lees ook: Zo maak je vegetarische stroganoff in een handomdraai

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Twisted | Beeld: videostill Facebook