Veel mensen draaien het vlees veel te vaak om

Een avondje barbecuen is supergezellig en is dan ook vaste prik voor velen op de zomeravond. Vaak benoemt het gezelschap iemand tot de grill meister. Diegene neemt het vlees grillen voor haar of zijn rekening. Let er alleen op dat je het vlees niet aan een stuk door omdraait.

Te vaak omdraaien

Tijdens het barbecuen zijn we vaak wat ongeduldig. We draaien het vlees dus al vrij snel om om even te checken hoe het ervoor staat met de andere kant. Is-ie al een beetje bruin? Zo nee, dan draaien we dat stukkie vlees gewoon weer om. Het is alleen wat je nu net niet moet doen.

Sappig stukje vlees

Het is het beste voor je vlees om het stukje maar een keer om te draaien. Als je het stuk vlees meerdere keren omdraait, kan het juist zijn natuurlijke sappen verliezen. Hierdoor wordt je vlees veel minder mals en kun je eindigen met een droge schoenzool. Draai het vlees daarom pas om als de ene kant al gaar is. 

Lees ook: Recept: flatbread van 5 ingrediënten voor op de barbecue

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Home Hacks | Beeld: Unsplash