Sabine

Met dit trucje wordt barbecuen een stuk leuker en makkelijker

Kleine stukjes groenten en kleine stukjes vlees kun je prima op de barbecue bereiden. Handig juist, want die zijn veel eerder gaar dan de grote lappen vlees en zo heb je vast wat te snacken. Het gebeurt alleen regelmatig dat het vlees en de groenten aan het stokje meedraaien wanneer je de andere kant op de barbecue wilt garen. Gelukkig valt dit te voorkomen.

Twee stokjes

Het is eigenlijk heel simpel. Wil je voorkomen dat je voedsel ronddraait aan het stokje wanneer je het wilt omdraaien? Gebruik dan voortaan twee stokjes om het vlees aan te prikken. Op deze manier blijft het vlees op z’n plek en kan het gelijkmatig gaar worden op de gril.

Rokerige smaak

Wil je daarnaast dat je vlees een rokerige smaak krijgt op de barbecue? Dan is ook daar een heel handig trucje voor. Gooi een paar kleine stukjes droog hout bij de briketten. Op deze manier krijgt je vlees die heerlijke rooksmaak. Voeg de houtstukjes overigens pas toe wanneer het vuur niet meer te erg brandt en de briketten grijs kleuren.

Lees ook: Recept: gekruide garnalen van de barbecue

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Home Hacks | Beeld: Pexels