Tjitske
Ingrediënten
  • 2 plakken bladerdeeg op rol (40x24 cm)
  • 2 eetlepels Nutella
  • 2 eetlepels Baileys (of andere likeur zoals Licor 43)
  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel boter, ongezouten
  • 1 eetlepel suiker gemengd met 1/4 theelepel kaneel

Een heerlijke traktatie op de kersttafel

Zoetekauwen opgelet! Deze heerlijke kerstboom van bladerdeeg, Nutella en Baileys is een overheerlijke zoete traktatie voor op de kersttafel. Pak een tak van de boom en dip hem in een chocolademengsel voor een overdaad aan zoete smaken. Kun je niet wachten tot kerst? Begrijpen we best 😉 Deze boom smaakt net als churros, superlekker dus! Kinderen aan tafel? Dan laat je de drank gewoon weg!

Een leuk gerecht om met z’n allen te delen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Leg de twee plakken bladerdeeg op elkaar en snijd er een kerstboom figuur in. Haal de bovenste plak eraf en leg even opzij. Leg ook het overgebleven bladerdeeg opzij, dit gaan we later gebruiken.
  • Meng in een kommetje de Nutella en Baileys.
  • Smeer de onderste plak bladerdeeg in met het Nutella-Baileys-mengsel. Houd een beetje over voor de piek.
  • Leg de andere plak netjes erbovenop. Leg de kerstboom op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Snijd aan beide kanten inkepingen met zo’n 2 centimeter tussenruimte voor de taken. Laat het midden intact.
  • Pak een strook bladerdeeg en draai deze twee keer om. Herhaal dit voor iedere strook om zo twists te creëeren die de takken voor moeten stellen. Druk de uiteinden op de bakplaat om ze dicht te maken.
  • Leg het overgebleven bladerdeeg op elkaar en snijd hier een ster in. Haal de plakken van elkaar af en besmeer de ene met het Nutella-Baileys-mengsel. Leg de andere ster er weer op en leg deze aan het uiteinde van de boom als piek.
  • Bestrijk de boom met het eigeel gemengd met een beetje water. Bak 25-30 minuten in een voorverwarmde oven totdat de boom goud kleurt.
  • Laat de boom 5 minuutjes afkoelen. Smelt ondertussen een beetje boter. Smeer de boter op de boom (lichtjes) en bestrooi met de suiker en kaneel.
  • Extra zin in zoet? Meng dan nog wat extra Nutella met Baileys voor een lekkere zoete dip.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: arretjescake met kruidnoten en chocolade

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cafe Delites | Beeld: Videostill