21 november 2018
25 + 120 min.
4 - 6 pers.

Heerlijke arretjescake met een twist!

Arretjescake is een oer-Hollands recept. Deze heerlijke cake is simpel, want de traditionele arretjescake bestaat slechts uit vier ingrediënten: boter, suiker, chocolade en koekjes. Eerder schreven we al een heerlijk recept voor arretjescake met Licor 43. Nu Sinterklaas weer in ons land is, leek het ons hoog tijd om dit traditionele recept aan te passen met kruidnoten en chocolade! Je kan voor dit recept zelf kiezen welke chocolade je gebruikt in de cake (melk, wit of pure chocolade).

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Smelt de (room)boter, chocolade en ahornsiroop au bain marie. Dit doe je door de ingrediënten in een glazen of rvs schaal te doen en op een pan met kokend water te zetten. De ingrediënten smelten langzaam en komen niet boven een temperatuur van 100 graden.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Voeg de kruidnoten aan het chocolademengsel toe. Mix alles goed door elkaar en schenk het in de cakevorm.
  • Garneer de arretjescake met wat extra kruidnoten. Druk deze zacht aan zodat ze goed blijven zitten wanneer de cake wordt aangesneden.
  • Zet de cakevorm voor minstens 2 uur in de koelkast.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Dit is het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 300 gram chocolade naar keuze (wit, melk of puur)
  • 100 gram (room)boter
  • 100 milliliter ahornsiroop
  • 150 gram kruidnoten + extra voor garnering