Ingrediënten
  • 800 gram roomkaas
  • 100 gram zongedroogde tomaten + 100 gram voor decoratie
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 100 gram (zoetzure) augurken
  • 3 eetlepels verse bieslook, gehakt
  • 3 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • 1 knoflookteen, geperst
  • Zout naar smaak
  • 300 gram groene- en zwarte olijven, ontpit
  • Een aantal rozemarijntakjes
Maayke
30 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 800 gram roomkaas
  • 100 gram zongedroogde tomaten + 100 gram voor decoratie
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 100 gram (zoetzure) augurken
  • 3 eetlepels verse bieslook, gehakt
  • 3 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • 1 knoflookteen, geperst
  • Zout naar smaak
  • 300 gram groene- en zwarte olijven, ontpit
  • Een aantal rozemarijntakjes

Deze antipasto kerstboom staat fantastisch op tafel!

We bereiden ons het liefst ver van te voren al voor op de feestelijke kerstdagen. Een spektakel op tafel tijdens het kerstdiner mag daar natuurlijk niet aan ontbreken. Deze kerstboom is gevuld met een heerlijke roomkaas en gedecoreerd met lekkere antipasto. Extra lekker dus om je toastje in te dippen. Het scheelt dat je deze kerstboom ruim van te voren kan bereiden, dus voor het voorgerecht heb je geen stress in de keuken.

Kerst wordt extra feestelijk met deze leuke antipasto kerstboom!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Combineer in een kom de roomkaas met de 100 gram zongedroogde tomaten in kleine stukken, paprikablokjes, augurken in kleine blokjes, bieslook, peterselie, knoflook en zout naar smaak.
  • Leg een stukje vershoudfolie op een schoon aanrecht of snijplank.
  • Schep het roomkaasmengsel op de plastic folie en bedek het geheel met een nieuw stuk folie.
  • Kneed met je handen de roomkaas in de gewenste vorm voor de kerstboom.
  • Pak dan voorzichtig de boom met één hand op en trek de plastic folie op de bodem van de boom af met je andere hand.
  • Plaats de boom recht op een serveerschaal.
  • Gebruik een taartspatel of mes om de randen glad te maken.
  • Versier met olijven, zongedroogde tomaten en rozemarijntakjes, druk elk element licht in de roomkaas om ervoor te zorgen dat ze blijven zitten.
  • Bestrijk voor meer smaak de kerstboom in met wat overgebleven olie van de zongedroogde tomaten.
  • Optioneel: maak een ster uit een gele of oranje paprika of een stuk kaas.
  • Serveer de antipasto kerstboom met toastjes en vleeswaren naar keuze (salami, parmaham, etc.)
  • Geniet ervan!

Bekijk hier de volledige instructievideo:

Lees ook: Recept: chocoladecupcakes met Kinder Bueno

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cafedelites | Beeld: videostill