Ingrediënten
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 2 witte boterhammen
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bospeen
  • 1 kilo krieltjes (met schil)
  • 2 rode uien
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • OVERIG
  • Bakplaat met bakpapier
  • Keukenmachine
Ruth Stuut
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 2 witte boterhammen
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bospeen
  • 1 kilo krieltjes (met schil)
  • 2 rode uien
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • OVERIG
  • Bakplaat met bakpapier
  • Keukenmachine

Lekker knapperig!

Vis kan je op veel verschillende manieren bereiden. Gewoon lekker ouderwets in de pan, in de airfryer of in de oven. Voor dit recept draaien we de oven aan, en leggen we de kabeljauw samen met alle ingrediënten allemaal samen op de bakplaat. Makkelijk, en weinig troep om af te wassen. Houden we van!

Kabeljauw

Kabeljauw is een vissoort die rijk is aan fluor, selenium en jodium, goed voor zowel onze stofwisseling als ons immuunsysteem. Een echte krachtpatser voor onze gezondheid dus! Met een lekkere crunchy korst van brood en kruiden heeft dit gerecht een heerlijke bite, en is het met al die groenten ook nog eens hartstikke gezond.

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Pel de rode uien en snijd ze in grove stukken. Schil de wortels en snijd ze in de lengte doormidden, laat nog een stukje van het groene kruintje zitten.
  • Was de krieltjes en snijd de grootste in tweeën.
  • Meng de krieltjes en wortels met olijfolie, en bestrooi ze met peper en zout. Verdeel het over een bakplaat en rooster voor zo’n twintig minuten in de oven.
  • Maak nu de broodkorst voor de kabeljauw. Snijd als eerste het brood in stukken, en maal het met de tijm, geperste knoflook, Parmezaanse kaas, citroensap, olijfolie en peper en zout gezamenlijk fijn in de keukenmachine.
  • Haal de bakplaat uit de oven, en leg nu ook de rode ui erbij. Schep de groentes nog even goed om, en sprenkel naar smaak nog wat olijfolie over het geheel.
  • Maak een beetje ruimte voor de kabeljauwhaasjes en leg deze ertussen. Strooi het mengsel van brood over de vis.
  • Doe de bakplaat terug in de oven, en rooster voor nog zo’n tien minuten tot de korst goudbruin is.
  • Lekker smullen maar!

Lees ook: Hoe je vis zo snel mogelijk op een veilige manier kunt ontdooien

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: 24Kitchen | Beeld: Adobe Stock